sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Omenakaneliruudut

Tänä viikonloppuna valmistui omenakaneliruutuja, joista tuli kertaheitolla minun suosikkiomenapiirakkani. Tykkään siitä, että omenat ovat tässä leivonnaisessa raastettuna taikinan joukkoon, eikä kuivuneina siivuina päällä, niin kuin useimmissa omenapiirakoissa. Joulun makua leivonnaiseen tuo myös kaneli. Resepti on joulun 2015 Leivotaan-lehdestä.



Omenakaneliruudut

150 g margariiniä tai voita
½ dl maitoa
3 luomukananmunaa
3 dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kuorittua ja raastettua omenaa
2 tl kanelia
2 rkl sokeria
tomusokeria

Sulata voi kattilassa. Ota kattila levyltä ja lisää maito. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita voiseos munavaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Kääntele seos taikinaan. Lisää omenaraaste. Kaada puolet taikinasta pellille leivinpaperin päälle. Sirota päälle kanelia ja sokeria. Kaada loput taikinasta pellille. Piirrä varovasti haarukalla kuvioita taikinaan, jotta se marmoroituu. Paista leivonnaista 180 asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Leikkaa jäähtynyt levy palasiksi ja puuteroi palat tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti